دیگچه مشهدی کمی شبیه شیر برنج است؛ ولی از آن خیلی غلیظتر و جا افتادهتر است. این دسر باید خوب پخته شود تا جا بیفتد و مانند برنج دم بکشد. دیگچه را بنا به سلیقه میتوان با زعفران یا به صورت دو رنگ تهیه کرد.
برنج را از چند ساعت قبل خیس کرده و آن را با دو پیمانه آب در قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید تا آب برنج کشیده شود؛ سپس شیر را اضافه کنید. حتما شیر باید پرچرب باشد؛ اگر شیر کم چرب بود، دو قاشق خامه در آن بریزید.
وقتی دیگچه خوب پخت و کمی غلیظ شد، شکر را بیفزایید؛ پس از اینکه شکر حل شد، کره، هل، گلاب و در صورت تمایل زعفران دم کرده را اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
در آخر، دیگچه را مانند برنج ۲۰ دقیقه روی شعله کم دم کنید؛ سپس آن را در ظرف مناسب یا قالب دلخواه بریزید.
دسر را چند ساعت در جای خنک بگذارید تا خودش را بگیرد. روی دیگچه را با دارچین، پودر پسته، خلال بادام و گل محمدی به شکل دلخواه تزیین کنید. پس از خنک شدن میتوانید دسر را برش بزنید.
دیگچه را حدود ۴۰ دقیقه بگذارید دم بکشد تا ته دیگ آن طلایی شود. شعله را خیلی کم کنید تا ته آن نسوزد. سپس بگذارید دیگچه خنک شود. بعد آن را مانند ته چین در دیس برگردانید.
برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.
املت فرانسوی ، صبحانه عالی و مقوی