آش شلغم یکی از غذاهای ایرانی پر خاصیت است. شلغم سرشار از ویتامین C است و در نتیجه آش شلغم برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است. اگر این آش خوشمزه را با کوفته ریزه درست کنید، مجلسی شده و برای سرو پیش غذا مناسب است. البته آش شلغم را بدون گوشت هم میتوان درست کرد که در این صورت انتخاب خوبی برای گیاهخواران است.
عدس و ماش را جداگانه بپزید و کنار بگذارید.
برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
یکی از پیاز ها را ریز رنده کرده و با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. از مواد به اندازه گردو برداشته و کوفته ریزه درست کنید.
پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و در قابلمه ای که میخواهید آش را در آن درست کنید، با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. کوفته ریزه های آماده شده را به پیاز افزوده، تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کرده و طلایی شود.
برنج و ادویه ها را با مقداری آب در قابلمه بریزید. مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
شلغم را پس از پوست گرفتن به صورت مکعبی خرد کنید. وقتی آب قابلمه به جوش آمد، تکه های شلغم را به مواد بیفزایید. در نیم ساعت آخر پخت، عدس و ماش پخته شده و سبزی آش را به مواد اضافه کنید.
در آخر برای چاشنی آش شلغم، کمی آبغوره یا آبلیمو ریخته، بگذارید چند قل ریز بزند تا طعم آن به خورد آش برود.
آش شلغم آماده است. آن را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و برش هایی از شلغم تزیین کنید. همچنین میتوانید چند کوفته ریزه برای تزیین روی آش بگذارید.
میتوانید از اسفناج یا گشنیز به جای سبزی آش استفاده کنید.
اگر آش شلغم را برای درمان سرماخوردگی درست میکنید، پیاز را تفت ندهید و آن را به صورت خام در آش بریزید.
میتوانید عدس و ماش را جداگانه نپزید و با برنج به آش بیفزایید.
به جای ماش میتوانید از لپه یا بلغور جو استفاده کنید.
در صورت تمایل چند حبه سیر در آش بریزید تا خاصیت آن بیشتر شود.
املت فرانسوی ، صبحانه عالی و مقوی